Car Wont move under Load

RcGuy420

RcGuy420

Member
Messages
13
Likes
1
Hey guys.

I have a new issue, The car will not move when under throttle. It sounds like it wants to move, but does not move.

I pulled the gear cover off, and noticed that the shaft that connects around GEAR A (see image) just spins and the gear does not move.. I have not yet torn it apart, didnt want to do it in the parking lot of the hotel where I was staying.. I was wondering if there is something some parts or something is broken? Any Advice?

also i have noticed that there appears to be missing grub screw in the middle set of gears. (is there suppose to be one there? )


 alt=
 
P

pfrederi1

Well-Known Member
Messages
85
Likes
4
Also there is a square metal fitting that has two holes for the grub screws the gear fits over that. Sounds like those grub screws might have came loose which results in no drive. You'll have to take the gear off to be certain. Those grub screws should be loctite.
 
Phill

Phill

Well-Known Member
Messages
2,007
Likes
65
Location
Yeppoon QLD Au
Also there is a square metal fitting that has two holes for the grub screws the gear fits over that. Sounds like those grub screws might have came loose which results in no drive. You'll have to take the gear off to be certain. Those grub screws should be loctite.
From the pic it appears he's using pin drive gears.
They don't use grub screws.
They have a pin through the shaft instead.
 

Members online

  • Alabai

Latest posts

Top